Groeten uit Canada!

, 1.240 keer bekeken
Hoi,

Mijn naam is Astrid. Ik woon sinds een paar weken met mijn man Patrick en ons twee kinderen (Jessica en Jurre) in Canada. Wij zijn naar hier verhuisd vanuit Nederland. Het is de bedoeling dat we hier blijven wonen. Het is dus niet voor een paar jaar tenzij het ons heel slecht gaat bevallen natuurlijk, hé.

Mijn man heeft vanaf zijn derde jaar met zijn ouders in Canada gewoond en is, toen hij een jaar of 20 was, naar Nederland terug gegaan. En ach, je kent het wel, we leerden elkaar kennen en de vonk sloeg over.
Na een paar jaar begon het toch wel weer te kriebelen en samen besloten we de stap te wagen. Onze kinderen zijn nog mooi jong. Jessica, de oudste, is een week geleden 6 geworden en Jurre, de jongste, is 3 weken geleden 4 geworden, dus dat zal niet te veel problemen mogen geven.
En inderdaad, het gaat prima. Jessica spreekt al een aardig woordje Engels en doet het heel goed op school. Jurre mag, als het goed is, volgend schooljaar naar een pre-school. Dit omdat hij een leerling is die extra aandacht nodig heeft. Hier in Canada ga je namelijk pas op 5 jaar naar de kleuterschool en niet met 4 zoals in Nederland. Hij heeft namelijk PDD-NOS, een aan autistisch verwante "ziekte". Maar het is een super lief mannetje, heel makkelijk en gelukkig niet hyperactief.
Hier zijn ze het gebied van scholen voor autistische en aanverwant autistische kinderen behoorlijk voor op andere landen en het ziet er veelbelovend voor hem uit.

Nu vragen jullie je vast af hoe ik met 2 kindjes van 4 en 6 op de negen maanden site uitkom. Wel… sinds een paar weken weet ik dat ik zwanger ben van ons derde kindje. Als alles goed blijft gaan dan zal ik rond de tweede week van januari moeten bevallen. En dat is nou juist het spannende gedeelte. Hoe gaat dat hier? Is hier ook kraamzorg? Is het ziekenhuis wel net zo als in Nederland? Waarom is thuisbevallen nog steeds niet "hip" hier? Enzovoort, enzovoort...
Bovendien is hier heel veel anders: scholen, winkels, kinderverzorging, noem maar op. Dus je kunt al wel raden wat er zoal in deze columns komt te staan: hoe is het om als oer Hollands gezin te overleven in Canada. smile.gif
Ik hoop dat jullie met net zoveel plezier over ons zullen lezen, als het plezier dat ik beleef met over ons gezin te schrijven.

Groeten uit Canada!
Astrid en Co.

Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld