Verhuisd

, 1.217 keer bekeken
Hoi allemaal,

Hier eindelijk weer eens een bericht van de andere kant van de plas. Met ons gaat het nog steeds uitstekend! Logan is inmiddels alweer 8 maanden oud en groeit als kool. Het is een geweldig jochie. Iedereen is hartstikke blij met hem en gelukkig zijn de andere twee dan ook nog geen seconde jaloers geweest.

Jessica zit sinds een paar weken in grade 2 en Jurre doet zijn kleuterjaar nog op de speciale school. Uiteraard zijn we daar erg blij mee want hij leert daar zo veel meer dan op een "gewone" school. Wie weet kan hij dan volgend jaar wel naar een gewone school, met of zonder extra begeleiding. De tijd zal het leren.
Wel hebben we de kinderarts gevraagd of Jurre nog een keer nagekeken kan worden en of er misschien nader onderzoek gedaan kan worden naar zijn autisme. De kinderarts was heel aardig en heeft gelijk een afspraak gemaakt voor een lichamelijke check-up. En hij vertelde er ons gelijk bij dat hij Jurre dan kan doorverwijzen naar een specialist die in deze stad woont. Wie weet wat deze specialist nog weet te vertellen.
De laatste keer dat Jurre getest werd, was hij drie jaar en nu is hij inmiddels 5 geweest. Hij heeft ook zeer veel bijgeleerd in die twee jaar, dus wie weet kan deze dokter ons nog meer vertellen.
Het blijft toch iets waar je je zorgen over maakt, hé... Dat merken we steeds weer.

Uiteraard houden we Logan extra in de gaten om te zien of we misschien overeenkomsten zien tussen Logan en Jurre. We hopen natuurlijk steeds te zien dat Logan anders is in zijn gedrag. Niet dat Jurre niet lief is. Natuurlijk niet, maar het liefst zouden we natuurlijk zien dat Logan niet autistisch is. Tot nu toe hebben we steeds kunnen constateren dat Logan anders is. Hij kan bijvoorbeeld wel twee dingen tegelijk doen: met een speeltje bezig zijn en tegelijkertijd de tv of ons in de gaten houden. Jurre kon dat nooit. Ook hoort hij heel goed wat er om hem heen gebeurd, terwijl hij druk bezig is iets te ontdekken. Tot nu toe zijn we er dus van overtuigd dat Logan niet hetzelfde heeft. De specialist zei dat het een erfelijkheidskwestie kon zijn, dus ja, dan hou je er toch rekening mee, hé...

Ondertussen zijn we ook nog eens een keertje verhuisd.. Haha, alsof we dat nog niet genoeg gedaan hebben, hé... We hebben ons huis verkocht. Het was een townhouse, dat is een soort van rijtjeshuis. Alleen had dit huis het nadeel dat onze achterburen aan ons vast zaten. We hadden daar dus geen raam aan de achterkant. Een beetje lastig om je voor te stellen maar we hadden dus alleen een raam aan de voorkant. Dit maakte dat het geheel van het huis nogal donker was. Na een volle winter in dat huis waren we er heel snel achter dat dit gebrek aan daglicht en dus zon, ideaal is voor een depressie! Pfffff...… We hebben dan maar heel snel besloten om de keet te verkopen en de komende tijd iets te gaan huren.
Na lang zoeken vonden we dus eindelijk dit huis. Het was niet gemakkelijk omdat we onze golden retriever niet weg wilden doen. We hebben deze lieverd al 11 jaar en hij is met ons meegekomen uit Nederland. Geen haar op ons hoofd dat eraan dacht om hem de deur uit te zetten dus! De meeste huiseigenaren die hun huis te huur aanboden, stelden ons dit keer op keer voor, maar zo zijn we nu eenmaal niet. En ze zaten dus niet te springen om ons "eerste kind". Want zo hebben we onze hond dus altijd een beetje gezien. Een woningstichting heb je hier niet en dus ben je volledig afhankelijk van de eisen van de huurbazen.

Uiteindelijk vonden we dus dit huis. De huurbaas van dit huis vond Prins (de hond) gelukkig totaal geen probleem. Gelukkig maar, want dit huis was het helemaal! Het had voldoende daglicht (heeeel belangrijk), was lekker ruim, alles gelijkvloers met een grote basement eronder. Heeeeeeerlijk gewoon! We hebben nu al in de gaten dat we absoluut een bungalow als dit willen kopen als we een jaar of wat verder zijn. Nu kunnen we dat nog niet opbrengen, maar wie weet over een paar jaar, hé... Een mens moet blijven dromen!
Ook de kinderen vinden het hier geweldig. Het mooiste eraan is dat het maar een paar straten van ons andere huis is, dus ze kunnen allebei gewoon naar hun oude school blijven gaan.
Nee, dit huis is echt een hele verbetering, daar hadden we NOG een keer verhuizen wel voor over. Hoewel we wel meteen zeiden dat we voorlopig echt niet meer aan verhuizen willen denken... Drie keer in 13 maanden tijd, is meer dan genoeg…

Voorlopig was dit het weer even. Ik beloof dat we zeer binnenkort weer wat van ons laten horen. Wie weet hebben we dan nog wel een extra nieuwtje wink.gif

Vele groeten uit Canada,
Astrid

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld