Verrassing!

, 1.396 keer bekeken
Hey iedereen,

Het is nog maar een 2 weken geleden en ik heb zoooooveel te vertellen.
In mijn vorige column liet ik op het einde weten dat we 's avonds naar de gynaecoloog gingen en dat ik hoopte dat er al een hartje zou kloppen. Wel, dat deed het inderdaaad!
Het was zo'n emotioneel moment. Mijn man stond ook met zijn ogen vol glinsteringen te kijken naar het scherm! Oh, het was de mooiste dag van mijn leven!

Dat was dus op maandag. De rest van de week verliep rustig,
Ik heb het wel al op het werk verteld. Want hoe raar het ook klinkt, mijn buikje begint al aardig te zwellen en ik kan het nog maar net wegsteken. Ik dacht niet dat het zo snel ging, maar goed, ik ben er apetrots op mijn bultje!

De ongemakjes vallen goed mee, af en toe een kleine vlaag van misselijkheid maar lang niet elke dag. De vermoeidheid slaat wel hevig toe. Ik had nooit gedacht dat een middagdutje zoveel deugd kon doen! Het meest storende tot nu toe zijn mijn borsten. Man, die doen knap pijn! Vooral 's avonds in bed, ik lig voornamelijk op mijn zij en dan drukt mijn arm steeds tegen mijn borst en die doet dan pijn. Niet makkelijk dus om in slaap te raken.
Woensdag krijg ik er ook nog een kwaaltje bij: constipatie. Jeetje, geef me dan die pijnlijke borsten maar, hoor!
Vrijdagavond, we gingen iets eten op restaurant. Heel gezellig uiteraard, maar dan plots... Aaauw!!! Een felle steek! Aaaauw, nog één en nog één!! Daar ging dus onze gezellige avond, want het is vrijdagavond en ik kon dus pas maandag bellen naar de gynaecoloog.
Mijn schoonzus die verpleegster is, heeft me in het weekend gezegd dat ik me niet teveel zorgen moest maken, dat het gerust door de constipatie kon komen. Maar toch besluit ik zondag dat ik maandag de gynaecoloog maar eens ga bellen.

Die nacht heb ik een heel rare droom. Ik droom dat het maandagmorgen is en dat ik dus naar de gynaecoloog bel en zeg dat ik pijnscheuten heb gehad. Zegt hij tegen me dat ik dan maar eens langs moet komen. Maar dat hij blij is dat ik bel want hij heeft goed nieuws voor me: het zijn er twee!
Nu ja, 's morgens bij het wakker worden, dacht ik nog wel even aan die droom. Maar, ach, het is maar een droom, hé!

Maandag bel ik dus naar de gynaecoloog en ik mag nog komen om 15u!
Oh, wat kruipt de tijd als je moet wachten! Gelukkig had ik met een vriendin afgesproken om samen iets te gaan eten om 13u. Zij zal dan mee gaan naar de gynaecoloog, want als het geen goed nieuws is, heb ik toch een schouder nodig.
Eindelijk 15u, nog even wachten in de wachtkamer en een half uurtje later is het aan mij. "Maak je je onderaan even vrij?"
Ik mag op de bank gaan liggen. Tot nu toe is het nog steeds een vaginale echo, Ik ben nog maar 7 weken dus dat is wel normaal, hé. Hij maakt de stick klaar en mijn hart gaat tegen 100 per uur. Ik ben op alles voorbereid, dacht ik!
Hij brengt de stick in en heel even verscheen de vruchtzak... "Wat was dat", schreeuwde ik uit! Ik zag dat de gynaecoloog ook verschoot, want snel zocht hij opnieuw de vruchtzak en daar was het weer! "WAAAAAAAAT! Zie ik dat goed!? Zijn dat er twee?!"
De gynaecoloog lacht en zegt: "Ja, raar, dat had ik dat de vorige keer niet gezien?!"
NEEEE!!! Zeker niet!
Daar zaten ze met twee! Twee kloppende hartjes, 4 armpjes en 4 beentjes!
Ik moest lachen en huilen! De gynaecoloog had moeite om de echo te doen want mijn buik schokte steeds van het lachen en huilen.
Het zijn er twee! Ik voelde me zo ijl in mijn hoofd: wat nu?! Oh, en mijn man! Dat hij net dit moest missen. Gelukkig nam de gynaecoloog de echo op op een DVD.

Ik besloot om langs de winkel te gaan om mijn man een cadeautje te kopen. Ik kocht 2 meters voor aan de muur, 2 dezelfde uiteraard… Dan zal hij wel zoiets hebben van: alle, waarom koop je nu twee dezelfde?
Hahaha, ik kon nauwelijks wachten!
Toen hij 's avonds thuis kwam, had ik de dvd klaar en moest hij in de zetel gaan zitten. Ik zette de dvd op en hij zat er zo naar te kijken van "Huh? Wat moet ik zien?"
Maar dan veranderde zijn gezicht, er kwam een lach om zijn mond en zijn ogen schoten vol tranen en hij zei: "Dat zijn er twee!"
Lief, hé!

De dag erna begonnen er andere dingen door te dringen, vooral praktische zaken. Oh nee, we moeten een nieuwe auto kopen want mijn auto is veel te klein! Moeten we nu onze verbouwingen ineens starten? Zoveel dure zaken, zoveel spaargeld hebben we helemaal niet! We hebben net een huis gekocht en mijn auto is ook maar net gekocht! Ik zakte in zak en as! Ik heb dagen gehuild. Ik was blij om zwanger te zijn, maar 2 konden we dat wel aan?!
We hebben uren gepraat en aan het plannen geweest. Alternatieven zoeken enz,... want we willen niet dat onze kids iets te kort komen, hé.

Vandaag zijn we al iets meer gerust gesteld, we kunnen de baby's gerust op 1 kamer leggen tot ze 4 jaar zijn. Dus dan hebben we nog 4 jaar om alle verbouwingen te doen. En de auto... Dat komt ook wel goed, we zijn eens gaan praten met mijn papa. Hij is garagehouder en het is ook bij hem dat ik dit tweedehands autootje heel goedkoop heb kunnen kopen. Ik moest hem nog betalen, want ik had het echt nog maar net. Nu moeten we het niet meer betalen, op voorwaarde dat ik het binnen 6 maanden dus teruggeef, in dezelfde staat uiteraard. De nieuwe auto moet besteld worden en die kunnen we op afbetaling kopen. Dat is normaal gezien wel tegen mijn principe, maar we kunnen niet anders.
En voor de babyspullen moeten we nu ook alles dubbel kopen, dus ook een extra kost! Maar waar we onze lijst gaan leggen, ben je niet verplicht om de geboortelijst ook volledig te kopen. Als er dus achteraf nog dure dingen op staan, gaan we gewoon op zoek naar een tweedehands spullen.

Alles begint dus op zijn plooi te vallen en ik kan me beginnen concentreren op mijn zwangerschap en beginnen genieten.
Wij krijgen gewoon twee kleine wondertjes!
Waarschijnlijk zullen ze nog dit jaar geboren worden, want een tweeling komt ongeveer 4 weken eerder, dus ipv 18 januari wordt dat dan 18 december! Ik kijk er al ontzettend naar uit!

Veel groetjes
Flairtje

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld