Dinsdag 22 augustus

, 1.481 keer bekeken
Hier zit ik dan... met een grote folder voor mijn neus. Het is zo'n plooiding en het stelt in feite m'n IVF agenda voor. Alles staat er haarfijn in uitgelegd. Ik heb het gekregen tijdens mijn consultatie bij de IVF-verpleegkundige en het zou een handleiding moeten zijn door heel het IVF-gebeuren. Handig is het in ieder geval.

Gisteren is de eerste dag van mijn programma uiteindelijk goed meegevallen. Om 8 uur 's ochtends ben ik begonnen met de Suprefact (R)-spray. Om de 2 uur moet ik het in m'n neus spuiten, 6 keer in totaal en telkens moet ik dan van neusgat afwisselen. Ik heb ondertussen al wel ontdekt dat het wat nadenken is voor je het spul erin spuit. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik het elke dag op dezelfde manier doe en op dezelfde uren. Op die manier loop ik weinig kans om de kluts kwijt te raken.

Voor de echo ben ik naar een klein regionaal ziekenhuis in de buurt geweest. Zeker niet te vergelijken met het AZ van Jette en ik prijs me gelukkig dat ik een opleiding verpleegkunde achter de rug heb, want ze hadden me anders waarschijnlijk van het kastje naar de muur gestuurd. Over de artsen kan ik niet klagen. Die zijn best tevreden dat ze aan een voor hen uitzonderlijk project mogen meewerken maar om sommige medische secretaresses te overtuigen toch maar even iets te doen dat buiten hun routine valt, is een ander paar mouwen. Nu goed... het liep uiteindelijk goed af. Dr. R. , de gynaecoloog die me verder zal opvolgen, was één en al enthousiasme en mijn beginnend slecht humeur ging weer de goede kant op.

Gisteravond was ik doodmoe. Ik weet nu niet of dat te maken heeft met de Suprefact (R) of gewoon omwille van het feit dat het een drukke dag was. Ik weet het gewoon niet.

Vanochtend ben ik opgestaan met een vervelende en zeurende lage rugpijn. Volgens de bijsluiter van Suprefact (R) zou dat één van de ongewenste effecten zijn. Sander beloofde me, net zoals gisteren, extra te ondersteunen in de huishoudelijke karweien. Op die manier zal het allemaal wel te harden zijn.
Mijn twee dochters, die er al jaren heimelijk op hopen een nieuw broertje of zusje te krijgen, zijn nog nooit zo zorgzaam geweest. We hebben hen netjes heel het gebeuren uitgelegd en ze hebben zich tot regelrechte supporters ontpopt. Tegen de middag zwakte de lage rugpijn af en kon ik m'n dagelijkse bezigheden gewoon hervatten.

Het zes keer sprayen is dan ook vandaag gebeurd en verder heb ik me voorgenomen om wat op m'n voeding te letten. Volgens de bijsluiter, onttrekt de kuur essentiële mineralen uit het beendergestel , waaronder ook calcium. Er gaan vanaf vandaag dus ook wat meer zuivelproducten op de menu komen. Het is nu niet dat ik er echt dol op ben, maar langs de andere kant heb ik geen zin om last te krijgen van botontkalking.

Het is nu avond en net zoals gisteren ben ik hondsmoe. In normale omstandigheden ben ik de vitaliteit in persoon, maar nu zit het blijkbaar iets anders....

Bo

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld