Vrijdag 25 augustus

, 1.340 keer bekeken
Arme San...
Gisteravond heb ik hem het leven totaal onmogelijk gemaakt. Ik was opgejaagd, had hartkloppingen en een humeur om U tegen te zeggen. Ik schold hem volkomen onredelijk uit voor een futiliteit waar ik in normale omstandigheden amper aan zou denken.

Het is raar, maar door het medicijn nemen primaire gevoelens totaal buitenissige proporties aan. Ergernis mondt uit in extreme boosheid, jaloezie wordt jaloezie met een grote "j" en een lichte ontsteltenis ontpopt zich tot een diepe droefheid. Ik herken mezelf haast niet meer. Sander zocht zijn toevlucht tot de badkamer en daar zat hij dan met de handen in zijn haar... totaal ontredderd. Ik schaamde me dood.
Ik begrijp nu wat de psychologe van het centrum bedoelde met de uitspraak dat heel de onderneming aanleiding kan geven tot relationele spanningen. We hebben er een staaltje van gehad en het is niet aangenaam om mee te maken.
"Ik wist dat het zou gebeuren maar dat het al zou gebeuren na drie dagen komt voor mij totaal onverwacht", "Ik had nooit gedacht dat het mezelf evenveel zou aangrijpen dan dat het jou zou kunnen aangrijpen", waren Sanders woorden. Ik ben in tranen uitgebarsten en toen hij me stevig in zijn armen nam kwam ik weer tot zinnen. Ik blijf hem dankbaar dat hij zijn kalmte weet te bewaren.
Ik hoop dat we verder bespaard blijven van dergelijke buien, want ze zijn vermoeiend, slopend en angstaanjagend.

Rusteloosheid, angst en slapeloosheid horen ook tot het arsenaal bijwerkingen van de kuur. Vannacht heb ik dan ook alle uren van de klok gezien. Tot ongeveer 7 uur vanochtend ging ik de nacht door met surfen op het net, het lezen van één van de mysteries van Agatha Christie, een kop warme chocolademelk en twee pogingen om toch maar de slaap te vatten. Het lukte gewoon niet. Ik was met geen stokken in 't slaap te krijgen en ik voelde me fysisch uitgeput en tegelijkertijd hyperactief. Om wat rust in te halen heb ik vanochtend toch een hazenslaapje kunnen doen van een tweetal uur. Toen ik me in de namiddag terug even wilde neerleggen werd ik opnieuw rusteloos. Ik heb het slapen voor de rest van de dag dan maar opgegeven.

Bo

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld