Wanneer moet ik naar de materniteit vertrekken?

, 1.394 keer bekeken
De arbeid kan op verschillende manieren beginnen:

  • In de meeste gevallen begint de arbeid met weeën. Wanneer de weeën regelmatig komen, om de 3 à 5 minuten (en een uurtje op deze manier), vertrek je best naar de materniteit. Indien er meer tijd tussen zit maar ze zijn toch al vrij hevig, hoef je niet te wachten om te vertrekken.

  • Soms begint de arbeid met het breken van de vliezen. Vruchtwaterverlies, is waterverlies dat je niet kan controleren. Het is wel een teken om naar de materniteit te gaan. In de meeste gevallen volgen de weeën, maar soms zal de arbeid gestimuleerd moeten worden.

  • Helder rood bloedverlies is een dringende reden om naar de materniteit te gaan.
    De toestand van je baby moet dan zo snel mogelijk worden nagekeken. Het bloedverlies zou kunnen veroorzaakt worden door een probleem dat zich stelt bij de moederkoek.

  • Het verliezen van de slijmprop - rozig, taai slijm - is een teken dat de arbeid niet lang meer zal uitblijven. Toch is het mogelijk dat het nog even duurt.


Ongerust?


Ongerustheid is ook een goede reden om even langs te komen. Je weet niet altijd of dat wat je voelt "echte" weeën zijn.
Of misschien voel je jouw kindje opvallend minder bewegen - minder dan 10 bewegingen op 24 uur, is steeds een reden voor een controle.
De harttonen en de weeën worden dan geregistreerd. Er wordt ook een controle gedaan en daarna kunnen we je waarschijnlijk gerustgesteld naar huis terug laten gaan.

Wees gerust, je komt nooit 'voor niets'!

Geschreven door: de VLOV - www.vlov.be

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld