EHBO bij baby's en jonge kinderen

, 1.362 keer bekeken
Buiten mijn activiteiten als lesgever EHBO, monitor CPR en student verpleegkunde ben ik bovenal ook moeder. Moeder van twee gezonde dochters. Ze vallen niet meer onder de categorie zuigelingen, maar staan op de vooravond van hun pubertijd.

Ooit was er een periode dat ik ook een prille moeder was en net zoals vele andere prille moeders werd me de stuipen op het lijf gejaagd door allerhande wilde cowboyverhalen. Het verbazende is dat ik binnen mijn praktijk deze verhalen nog altijd te horen krijg. Als je het wil geloven is elk jong kind een schietschijf voor allerhande verschrikkelijke ziekten, is het boze oog steeds nabij en mag je een rustige slaap wel vergeten als moeder.
Deze nonsens het hoofd indrukken, is een moeilijke opdracht.

Vooral om jonge moeders een hart onder de riem te steken gingen we er van uit om op een deskundige wijze informatie te verstrekken rond een aantal typische vaak voorkomende aandoeningen en situaties (koortsstuipen, brandwonden, onderkoeling, hitteslag, verwonding, valse kroep, wiegendood, ...) die te maken hebben met het jonge kind. De opzet van deze rubriek is de lezer, of het nu moeder of vader is, inzicht te geven rond eerste hulpverlening (EHBO).

Het is echter niet onze bedoeling om een stimulans te zijn om op eigen houtje medische handelingen te gaan doen.
Bij ernstige aandoeningen blijft het aan te bevelen dat een raadpleging bij een geneesheer noodzakelijk is!


Claire De Voogdt

EHBO bij:


Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld