Enkele tips voor dagtrips

, 2.366 keer bekeken
Als je kleine kinderen hebt, is het niet altijd even vanzelfsprekend om een (verre) reis te maken. Veel jonge ouders kiezen er dan ook voor om het reizen eventjes uit te stellen tot hun spruit wat groter is. Het is natuurlijk niet omdat je niet op reis gaat tijdens je vakantie dat je elke dag thuis wilt blijven. Het is altijd leuk om het thuisblijven te combineren met enkele daguitstappen. Er zijn immers een heleboel leuke plekjes waar je naartoe kunt en die helemaal niet zo veraf liggen.

Op stap

Zoals iedereen die kinderen heeft weet, zorgt zelfs de kleinste uitstap vaak al voor een "mini"-verhuis. Je wil immers op alles voorbereid zijn.
Naast de grotere dingen zoals een wandelwagen en parasol, moet je immers ook een babytas met de nodige voeding, drank, slabbetjes, reservekleertjes, luiers, vochtige doekjes, een speeltje, een zonnehoedje en zonnebrandcrème meenemen. Wat je ook niet mag vergeten is een fopspeen en je baby's lievelingsknuffel.Ziezo, nu nog rekenen op het goede weer en de dag kan niet meer stuk.

Enkele nuttige tips:

  • Omdat melk vlug zuur wordt en zeker wanneer het buiten warm is, is het handig dat je de flesjes tot op het juiste niveau gewoon met water vult. Je hoeft het dan alleen maar op te laten warmen, wanneer je bijvoorbeeld op een terrasje zit. Daarna voeg je er het juiste aantal maatjes aan toe en voila, je baby's melkje is klaar. Kun je de melk nergens laten opwarmen, dan is dit niet zo erg want de meeste melkpoeders lossen ook zo in het water op.
  • Zorg dat je baby steeds goed ingesmeerd is tegen de zon. Voor elk huidtype heb je een verschillende factor. Voor kleine kinderen gebruik je het best steeds een factor 25 - 30 en smeer ze meerdere keren per dag in. Heb je je genesteld op het strand of bij het zwembad? Dan kun je beter voor een waterbestendige (kinder)zonnecrème kiezen tenzij je zin hebt om je dag al smerend door wil brengen.Een aanrader is de gekleurde zonnespray voor kinderen. Je ziet meteen waar je je kindje al ingesmeerd hebt. En van het insmeren zelf, kun je een spelletje maken door bijvoorbeeld een bloemetje of een gezichtje op je kindjes huid te spray'en en dit dan open te smeren. Pret verzekerd!
  • Een zonnehoedje is zeker voor baby's met weinig haar een must. En omdat ook een harig babybolletje kan verbranden, is een hoedje of petje echt iets voor de zonnige dagen. Bovendien houdt het de oogjes uit de zon en staan de meeste baby's er zo ontzettend leuk mee!
  • Is je kindje een echte fopspeenfanaat, dan kan je beter steeds een extra speentje meenemen. Sommige peuters maken er een spelletje van om de fopspeen zo ver mogelijk weg te gooien en als je het dan net die ene keer niet gezien hebt dan kan die extra fopspeen heel wat ellende voorkomen.

Nog enkele tips voor tijdens de autorit:

  • Als je wat langer onderweg bent, zorg er dan zeker voor dan je elke twee uren even stopt. Je kan dan even je benen strekken en ook je baby een luchtje laten scheppen.
  • Kleine kinderen raken vlug uitgedroogd, zorg er daarom steeds voor dat ze voldoende vocht binnenkrijgen. Een peuter kan zelf al drinken terwijl je aan het rijden bent. Kleine baby's kunnen dit uiteraard nog niet, daarom kun je altijd een extra stop inlassen om je kleintje wat te drinken te geven.
  • Wanneer het buiten warm, zonnig weer is, is een auto met airco natuurlijk fantastisch maar zet je airco nooit op een te koude stand. Kleintje kunnen hun temperatuur immers nog niet zo goed regelen en het is voor hen dan ook een hele schok wanneer ze uit een (te) frisse wagen in de warme buitenlucht komen. Zet je airco daarom steeds op minstens 22 tot 23 graden. Wanneer je een tijdje rijdt, wordt het ook dan in de wagen aangenaam vertoeven en is het temperatuurverschil met buiten niet al te groot.
  • Doe je baby steeds een katoenen kledingsstuk aan, hetzij een T-shirt of een body. Katoen neemt zweet immers het best op.Voelt je baby's kledij nat of klam aan bij het uitstappen, dan kun je hem/haar het best gewoon een nieuwe T-shirt of body aantrekken. Zo ben je er zeker van dat je kleintje geen kou vat.
  • Denk je dat je kleintje veel in de zon zal zitten tijdens het ritje met de auto, dan kun je overwegen om zonnegordijntjes in je wagen te hangen. Je hebt verschillende modellen: voor de achterruit en voor de zijruiten.De zijruitmodellen worden meestal vastgemaakt met een of meerdere zuignappen. Natuurlijk vinden sommige peuters het leuk om het zonnescherm op de ruit naast hen los te trekken maar ook daar hebben we een tip voor: je maakt gewoon een handdoek vast tussen de ruit en het deurkader en geen zonnestraal kan er nog door.
Ziezo, ik denk dat we de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet hebben. Heb jij nog andere tips of handigheden, dan kun je ze hieronder steeds kwijt.Nu rest ons alleen nog je een prettige vakantie toe te wensen. Enjoy!

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld