Je koffers pakken

, 1.260 keer bekeken
1 op de 10 reizigers nemen té veel bagage mee. Bezin eer je begint is hier een treffend adagium, niet alleen omwille van de last die te veel koffers met zich kunnen meebrengen, maar ook omdat je je moet houden aan het door de luchtvaartmaatschappij vooropgestelde gewicht van je bagage. Meestal moet je je beperken tot 15 à 20 kilo (aangegeven in de brochures van de touroperators en op je ticket).
Een infant (0-2 jaar), hoe tegenstrijdig met de realiteit ook, heeft in principe geen recht op bagage. Meestal knijpt men echter een oogje toe voor een klein overgewicht maar wanneer je echt kilo's te veel mee hebt, zul je hiervoor moeten betalen. Soms wordt er echt nauwlettend toegezien op het gewicht van je bagage, en dit is meestal als het vliegtuig volledig volgeboekt is. Per (betalende) reiziger mag je meestal ook 1 stuk handbagage meenemen.

Alvorens alles in koffers te stoppen, leg je alles wat je van plan bent om mee te doen best open op je (dubbel) bed. Waar je ook maar aan denkt, leg het bij de rest, waarna de selectie kan beginnen. Begin best met je handbagage en ga pas als je tevreden bent over de inhoud ervan over tot het pakken van je andere koffers.

Weet dat er, vooral tijdens de maanden juli en augustus, massa's koffers verloren gaan, zowel bij heen als bij terugreis. Haal het niet in je hoofd om zonder bagageverzekering te vertrekken én, het belangrijkste, pak je koffers met gezond verstand!

Meer over bagage:


Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld