Zwanger worden, toch niet zo makkelijk?

, 3.617 keer bekeken

Volgens recente schattingen zou momenteel 1 koppel op 6 problemen hebben bij het zwanger raken. Deze moeilijkheden zouden voor een stuk te wijten zijn aan het feit dat vrouwen op steeds latere leeftijd voor het eerst moeder worden. In 1990 was de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kind kregen nog 26 jaar. Nu, 11 jaar later, is die leeftijd in Vlaanderen gestegen tot 27,5 jaar.

Door allerlei omstandigheden (bvb: carrière, geen stabiele relatie,...) wordt de kinderwens steeds weer uitgesteld. Maar naarmate men ouder wordt, neemt de vruchtbaarheid af, niet alleen bij vrouwen maar ook bij mannen. Op de leeftijd van 24 jaar is een vrouw immers het vruchtbaarst. Vanaf de leeftijd van 35 jaar gaat het met haar vruchtbaarheid steeds sneller bergaf.

Onze online tools


Opgepast: Alles dat hier gelezen kan worden is zuiver informatief. Deze teksten kunnen in geen geval een bezoek aan de dokter vervangen.

Reacties

  • Altijd slikken om zoiets te lezen als je 31 jaar bent sad.gif
  • Maar nu dan toch zwanger Skye_bleu! Hoe is dat bij u verlopen?
    Ik ben inmiddels 32 en na 3jaar nog altijd niet zwanger shocked.gif
  • ik ben 27 en ben al 2 jaar aan het proberen voor een kindje. Er is bij mij wel PCOS vastgesteld en ben inmiddels daarvoor in behandeling. Zijn er dames aanwezig die hiermee ervaring hebben?

  • Kinderwens

    Hoi hoi, ik ben al mama van een bloem van een dochter van 6jaar maar ik kamp met problemen om zwanger te worden van een 2de kindje. Ik ben 32jaar. Ja id, ik heb nog tijd maar ik voel me eenzaam op het gebied van mijn zin voor een 2de wonder. Ik mag idd al blij zijn dat ik een dochter heb, gelukkig, gezond maar het is reeds meer dan een jaar dat we proberen om nogmaals zwanger te geraken. Er heeft veel mee te maken wss dat het niet lukt zoals bij Kayla, my princess. Stress in de relatie wat nu voorbij is, allebei een drukke job, mijn partner zelfs 2jobs, zijn liefde voor fitness in grote mate,... Ik wil er niet steeds over praten met mijn vriendinnen want dan is het het enige waarover ik zou praten vrees ik terwijl ik eigenlijk blij zou moeten zijn dat zij(de helft dus van de vriendenkring) reeds getrouwd, gebouwd, en huisje, tuintje, beestje, boompje hebben, en een compleet gezinnetje hebben. Ik zou zo graag full house hebben, minder kunnen werken en meer thuis kunnen zijn, meer mama kunnen zijn. Maar het wordt uiteindelijk een obsessie, ik ga ermee slapen en ik sta ermee op. Zijn er mss girls die me tips kunnen geven, pls, het is meer dan welkom. Thx 😘

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld