Een gevoel van leegte

, 1.365 keer bekeken

Door R. op 30/03/2011 - 22:20:

Hallo dames,

Ik zal me even voorstellen voordat ik met mijn verhaal begin. Mijn naam is R., wegens privacy heb ik mijn naam afgekort. Ik ben een Hindoestaans meisje van 22 jaar en woon samen met mijn vriend.

Het begon allemaal in 2005 toen ik een jaar of 17 was. Ik wist altijd al van mezelf dat ik heel graag jong moeder wilde worden, en op mijn 17de ging ik dus samenwonen met mijn ex bij zijn ouders thuis. Omdat het geen prettige omgeving was met veel ruzie in huis en onderling, heb ik met heel veel stress geleefd. Ik was ruim 30 kilo aangekomen door de stress en als klap op de vuurpijl, werd ook mijn menstruatie heel erg onregelmatig.
In het begin dacht ik dat ik misschien zwanger zou kunnen zijn. Maar een aantal testen verder, die elke keer negatief waren en me steeds teleurstelden, ben ik naar de huisarts gegaan. Zij vertelde me dat het kwam door de stress en dat er verder niks aan de hand was.

In 2008 trok ik het niet meer en na 3 jaar een relatie te hebben gehad, pakte ik me spullen en vertrok ik naar mijn moeder. Daar werd ik weer regelmatig ongesteld. Ik had nergens meer last van, verloor mijn gewicht weer en leefde zoals nooit te voren.

In september 2009 ben ik verhuisd naar een andere stad. Daar wou ik mijn opleiding afmaken en op mijn eigen benen staan want ik was inmiddels al 21 jaar. Het ging allemaal goed.
Ik leerde er mijn vriend kennen en ik deed het voorzichtig. Uiteindelijk zijn we vrij snel gaan samenwonen want hij is een stuk ouders als mij en heeft uit zijn vorige relatie 2 dochters.

In februari 2010 bleek ik zwanger te zijn. Ik kon et wel van de daken schreeuwen!
Ik was zo zenuwachtig voor onze eerste echo… Na 3 weken wachten, was het eindelijk zover!
Daar aangekomen, kreeg ik een echo maar er was niks te zien. Toch maar een inwendige echo gedaan: ook niets te zien… Het leek net of de grond onder mijn voeten weg zakte en ik in een heel groot zwart gat viel. Ik heb de hele dag, en de dagen erna, alleen maar zitten huilen.
Na een paar dagen kreeg ik lichtroze bloedverlies, en alleen bij het afvegen na het plassen. Ik vond het zo vreemd dat ik naar de dokter ben geweest. Zij heeft mij toen door verwezen naar een gynaecoloog. Van hem kreeg ik medicijnen die ik moest gebruiken en dan zou het wel goed komen. De eerste keer ging het goed, en daarna was het weer weg. Mijn menstruatie bleef 2 maanden weg en ik kreeg allerlei symptomen. Maar weer was dat vals alarm.

Omdat ik ruzie met de assistente van mijn huisarts had, ben ik naar een andere dokter gegaan. Ik heb hem mijn probleem van het begin tot eind uitgelegd en gezegd dat ik een kinderwens heb. Hij stuurde me met een soort van “de pil” naar huis. Maar elke keer wanneer ik dat medicijn nam, moest ik spugen.
Na een paar weken weer teruggeweest, opnieuw mijn verhaal gedaan. Hij had me niet eens aangekeken of zo, schreef gewoon andere medicatie voor en stuurde me weg.
Ik voelde me er helemaal niet prettig bij en heb dan een nieuwe huisarts gezocht.
Ik maakte een afspraak en mocht na 2 dagen al komen. Ik heb haar mijn verhaal gedaan en ze heeft me gelijk een verwijsbrief meegegeven voor een echo. Want het leek erop dat ik misschien PCOS kon hebben. Ik terug naar huis, en meteen een afspraak gemaakt voor maandag.

Heel het weekend heb ik mezelf zorgen lopen maken over hoe het zou gaan, en wat de uitslag zou zijn. Ook heb ik weer zitten huilen… Ik voelde me zo leeg van binnen, net alsof er iets niet in orde met me was.
Op maandag ben ik dus naar mijn afspraak geweest voor de echo en daar bleek dus dat ik inderdaad PCOS heb. Weer stortte mijn wereld in… Gelukkig heb ik een erg lieve vriend die er mij doorheen sleept.
Nu moet ik woensdag weer bij mijn huisarts langs om te bespreken hoe het nu verder gaat en moet.

Ik heb mijn verhaal hier geschreven omdat ik die graag kwijt wou en het wou delen met jullie. Ik weet niet zo goed hoe ik ermee om moet gaan en wil het van me afschrijven, dan voel ik me weer een beetje meer opgelucht.

Wanneer ik meer weet, zal ik jullie op de hoogte houden van alles.

R.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld