PCOS...

, 1.393 keer bekeken

Door Maude op 23/02/2012 - 21:22:

Een verhaal van jaren... Dat ik graag meegeef aan iedereen die PCOS heeft en aan iedereen die nog niet weet dat ze het mogelijk hebben en/of moeilijk zwanger worden.

Toen ik 18 was wist ik door een paar simpele “eigenschappen” dat het niet klopte met datgene dat “vrouwelijk zijn” betekende. Zo miste ik de regelmatigheid van een cyclus, soms wel eens met drie maanden. Toen heeft mijn gynaecoloog met een simpele test - de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijk hormonen- heel simpel de verklaring van “Jij hebt PCOS” gegeven.
Moeilijker om zwanger te worden... Dat wist ik toen al.

Jaren later wanneer de kinderwens opstak, begon ik alle stappen die nodig waren te ondergaan... Toen bleek dat ik geen hormoon nodig voor de innesteling aanmaakte, een bijkomende hindernis dus. Maar de hormoneninjecties brachten soelaas en op mijn dertigste werd ik mama van een hele lieve dochter.

Twee jaar later stak de kinderwens weer op, en anderhalf jaar later gaf ik de moed op... Ik had een schitterende dochter en als het bij eentje moest blijven, dan was het zo...
Maar ik wou geen voorbehoedsmiddelen meer nemen. Als de natuur wou...
Vier maanden later bleek ik dan toch zwanger van een hele speelse zoon. Ik kon mijn geluk niet op!

En nu, twee maand geleden besloten we dan om de natuur nog eens zijn beloop te laten gaan... 36 Jaar en nu eindelijk weet de natuur hoe het moet: zeven weekjes zwanger. Zalig gewoon!
Dus voor iedereen die PCOS heeft en de stappen ondergaat of nog zal ondergaan, heel veel sterkte en heel veel moed... Maar hou steeds de hoop dat het toch eens kan lukken!!

Maude

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld