Zwanger worden & diabetes

, 1.441 keer bekeken

Door Annedijvi op 30/04/2008 - 11:40:

Ik ben 27 jaar en diabeet sinds mijn 21ste. Ik ben insulineafhankelijk en daarom heb ik een insulinepomp. Na een jaar lang proberen om mijn HB1AC onder de 7 te krijgen, is het nu gelukt en ik mag eindelijk zwanger worden!
HB1AC is het gemiddelde van je bloedsuikers van de afgelopen 3 maanden. Een te hoog HB1AC heeft risico’s voor een zwangerschap, meer kans op afwijkingen enz. bij het ongeboren kind. Ik heb hier heel wat dingen voor moeten laten… Zoals kaasfondue en gerechten waar slagroom in is verwerkt, omdat kaas en slagroom ‘s nachts voor hoge bloedsuikers zorgen, doordat er veel vet in zit. Het is alleen wel frustrerend als je bloedsuikers te hoog (hyper, moet je insuline bijspuiten) staan en je niet weet waarom. Hier moet ik mee om leren gaan, wat steeds beter gaat.
Het probleem is eigenlijk dat ik op veel dingen heftig reageer. Bij sporten bvb kan ik de volgende dag nog een hypo (te laag bloedsuiker, dan moet je wat eten) krijgen of als het warm weer is. Hoge bloedsuikers krijg ik dan weer door bvb eten, maar ook door stress. Dus voor mij is het niet al te makkelijk om stabiele bloedsuikers te krijgen/ te houden. Maar ik doe mijn best en het is natuurlijk de moeite waard!

En nu afwachten geblazen... Ik ben benieuwd hoe snel ik zwanger zal zijn. Ik hou er wel rekening mee dat het een jaar (of langer) kan duren, mede doordat ik 10 jaar de pil heb geslikt.
Ook weet ik niet hoeveel invloed diabetes op zwanger worden heeft. Iemand ervaring?

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld