Baby's eerste schoentjes

, 1.653 keer bekeken
Eenmaal je kindje alleen loopt, kun je hem best een paar stevige schoentjes aanschaffen. Het is ook goed om je baby zo vaak mogelijk op z'n blote voetjes te laten rondlopen. Dit stimuleert immers de ontwikkeling van z'n voetspieren.
Let wel op dat je kindje nooit blootsvoets op een stenen vloer loopt. Zo'n vloer is te hard, zodat je baby's rug heel wat schokken moet opvangen. Dit kan leiden tot latere rug- en nekletsels.
Vinyl daarentegen, veert mee en is dus een ideale vloer. Ook tapijt is goed, maar dan doe je je kindje beter een paar sokjes aan. Want zelfs in het properste tapijt kan zich een wrat- of een schimmelspoor bevinden (door de hond binnengebracht, iemand die op bezoek kwam en sandalen droeg, enz...).
Verder is in het zand lopen een prima oefening voor de ontwikkeling van je baby's spieren.

Hoe aanpassen?


  • Laat de voetjes van je kindje eerst en vooral op een vakkundige manier opmeten. In elke goede schoenwinkel hebben ze hiervoor een speciale meetlat.

  • Pas altijd beide schoentjes aan. Zorg ervoor dat je kindje stevig rechtop staat, terwijl je dit doet.


Hoe degelijke schoentjes kiezen?


  • Neem een model waarbij de zoolrand net iets breder is dan de schoen zelf. Zo voorkom je dat het lederen gedeelte al te snel beschadigd wordt.

  • Kies schoenen met een brede voorvoet, zodat de teentjes voldoende ruimte hebben. Plooi de schoen even, zodat je er zeker van bent dat de voorvoet gemakkelijk meegeeft.

  • Opteer voor stevige schoenen met een goede hielomsluiting. Tot de leeftijd van achttien maanden draagt je kindje het best hoge schoentjes, zodat je kindje zijn voetjes niet kan omslaan.

  • Koop schoentjes gemaakt uit soepel en poreus leder. Dit laat het ademen van de voet toe en absorbeert goed. Zo vermijdt je dat je kindje zweetvoetjes krijgt.

  • Koop de schoenen iets te groot zodat de schoenen een tijdje meegaan, ook al groeien je kind zijn voetjes. Nieuwe kinderschoenen mogen eigenlijk tot 1,5 centimeter langer zijn dan de lengte van de langste teen (dit is niet altijd de dikke teen!).

  • Denk niet zondermeer dat alle dure schoenen goed zijn. Wel is het zo dat goedkope schoentjes vaker gemaakt zijn uit materialen, die snel vervormen. De kindervoetjes zijn in volle groei en vervormen dus mee. Deze vervormingen zijn meteen ook de reden waarom je je kindje beter geen schoentjes van oudere broer of zus laat dragen.

  • Controleer regelmatig of de schoentjes nog groot genoeg zijn. Onze kleintjes kunnen nog niet zeggen dat ze pijn hebben!


Met medewerking van Veerle, Pedicure.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld