Tips voor in bed om zwanger te raken

, 11.166 keer bekeken

Snel zwanger worden is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is je vruchtbaarheid o.a. afhankelijk van de gezondheid van hem en haar, het gewicht en de leefstijl (roken, alcohol, koffie en sporten). De kans op zwangerschap wordt natuurlijk ook bepaald door de momenten waarop er geslachtsgemeenschap plaats vindt. Om de kans op een zwangerschap te vergroten geven we je in dit artikel een aantal tips voor in de slaapkamer.

Tip 1: Vrij niet te vaak

Je zou misschien verwachten dat je door vaak te vrijen je kansen op een zwangerschap vergroot. Dit is echter niet het geval. De kwaliteit van sperma wordt minder als de man vaak een zaadlozing heeft. De hoeveelheid zaadcellen in het sperma zullen minder worden. Als er maar heel weinig geslachtsgemeenschap plaats vindt dan zal de kwaliteit van het sperma ook minder worden. De kwaliteit van het sperma is het best als er om de dag geslachtsgemeenschap plaats vindt.

Tip 2: Vrij in ieder geval op je vruchtbare dagen

Een bevruchting kan plaats vinden tijdens de eisprong, ook wel ovulatie genoemd. De eisprong duurt 12 tot maximaal 24 uur. Ook als er geslachtsgemeenschap heeft plaats gevonden voor de eisprong kan er een bevruchting plaats vinden. Dit komt omdat de zaadcellen een aantal dagen in de baarmoeder kunnen overleven. Onder ideale omstandigheden kunnen zaadcellen maximaal 5 dagen in de baarmoeder overleven. De kans dat zaadcellen 5 dagen in de baarmoeder overleven is echter slechts 10%. De kans dat zaadcellen het 2 dagen in de baarmoeder overleven is ruim 30% en de kans dat ze het 1 dag overleven is ook ruim 30%.

Omdat de kans op bevruchting het grootst is door geslachtsgemeenschap te hebben in de twee dagen voor de eisprong en op de dag van de eisprong worden dit de meest vruchtbare dagen genoemd. Door in ieder geval geslachtsgemeenschap op deze dagen te hebben heb je het meeste kans om zwanger te worden.

Je ovulatie vindt in precies in het midden van je menstruatiecyclus plaats, waarbij de eerste dag van de menstruatie telt als dag 1. Bij een regelmatige menstruatiecyclus kan je dus eenvoudig zelf bereken wanneer je ovulatie zal zijn. Bij een onregelmatige menstruatiecyclus kan je gebruik maken van een ovulatietest om te bepalen wanneer je ovulatie is.

Tip 3: neem de tijd voor seks

Om je kansen op een zwangerschap te vergroten moet geslachtsgemeenschap niet een verplicht nummertje zijn omdat de kalender aangeeft dat je in je meest vruchtbare dagen zit. Als een man meer opgewonden is zal de kwaliteit van zijn zaadcellen beter zijn.

Als een vrouw meer opgewonden is zal ze vochtiger worden. Als de vrouw vochtiger is dan zal de omgeving waarin de zaadcellen hun weg moeten vinden hier beter geschikt voor zijn. Als je als vrouw een orgasme krijgt dan zal het ook je kansen op een zwangerschap vergroten. Door het samentrekken van de baarmoeder worden de zaadcellen in de juiste richting geholpen.

Neem dus de tijd voor elkaar, neem de tijd om in de juiste stemming te komen en besteed tijd en aandacht aan het voorspel.
Al met al genoeg redenen om de tijd voor de seks te nemen en er vooral van te genieten.

Tip 4: standjes

Met bepaalde standjes vergroot je je kans op een bevruchting. De standjes waar bij je staat of zit werken het minst goed. Hiermee maak je het de zaadcellen moeilijker om hun weg naar de baarmoeder te vinden, kwestie van zwaartekracht.

Bij bepaalde standjes kan dan man dieper penetreren waardoor de weg naar de baarmoeder voor de zaadcellen korter wordt. Standjes welke geschikt zijn voor een diepe penetratie zijn de missionarishouding, op z’n hondjes en lepeltje-lepeltje.

Bij de missionarishouding schijn je het meeste kans te hebben om zwanger te worden. Behalve dat er een diepe penetratie mogelijk is, is de vagina ook nog eens naar beneden gericht. Bij de missionarishouding ligt de vrouw op haar rug en de man bovenop haar.

Op z’n hondjes is een standje waar bij de vrouw gebukt op haar knieën ligt, en de man achter haar op zijn knieën zit. Bij dit standje is een diepe penetratie mogelijk en zal het sperma niet snel terug lopen.

Bij lepeltje-lepeltje liggen de man en vrouw op hun zij, de man ligt hierbij achter de vrouw. Dit standje dankt zijn succes net als de bovenstaande twee standjes aan de diepe penetratie welke mogelijk is.

Tip 5: blijf liggen na het vrijen

Het is niet nodig om na het vrijen met je benen in de lucht te gaan liggen, het bekken zal hierdoor namelijk niet kantelen. Het is echter wel goed om na het vrijen nog 10 tot 15 minuten op je rug te blijven liggen. Je kan je bekken kantelen door een kussen onder je billen neer te leggen, hierdoor kan het sperma makkelijker zijn weg naar binnen vinden.

Over de auteur

Robin is blogger op de site snelzwangerworden.nl. Ze schrijft met veel plezier over alles wat te maken heeft met zwanger worden en vruchtbaarheid.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld